METROPOLITAN MUSEUM

P E R S B E R I C H T

TENTOONSTELLING ANTOINE TIMMERMANS

‘T U T T I   F R U T T I’

“portretten waar de verf vanaf spat”

‘Metropolitan Museum Tilburg’ | Stedekestraat 15 | 5041DM Tilburg
vrijdag 18 maart t/m zondag 8 mei 2022

De lente lonkt, het virus blaast de aftocht, tijd voor een lustige expositie in het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’, de raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat. Het museum presenteert u ‘TUTTI FRUTTI’ van de veelzijdige Tilburgse kunstenaar Antoine Timmermans. De meester pakt uitbundig uit met een reeks sprankelende portretten, spontane, bijkans impulsieve, schilderijen waar de kleurenrijkdom vanaf spat. Doeken met fleurige geliefden en gestorvenen, echte en gedroomde, ze kijken u allen doordringend aan.

Het werk van Timmermans is doortrokken van het ‘echte’ leven, iets waar, volgens hem, kunst over zou moeten gaan: “we hebben betere verhalen nodig voor onze toekomst!” Nu met canvas, penselen en olieverf. En zoals altijd met humor. De kunstenaar is daarnaast bekend als decorbouwer, ontwerper van flamboyante kleding, theatermaker, maar vooral als de dragqueen ‘Cybersissy’. U kent haar vast van Roze Maandag of uit de vele clubs in binnen- en buitenland.

De schilder volgde zijn kunstopleidingen in Breda, Arendonk, Den Haag en Den Bosch. In weerwil wat destijds in zwang was legde hij zich toe op de figuratieve kunst. In prikkelende beelden, extravagante kostuums, bonte pruiken en mutsen, en natuurlijk in zijn schilderijen. Deze laatsten kunt u zien in het ‘Metropolitan Museum’ van vrijdag 18 maart t/m zondag 8 mei 2022, Stedekestraat 15, 5041DM Tilburg. Dagelijks, dag en nacht open, toegang vrij.

-/-

praktisch:

‘TUTTI FRUTTI’
Antoine Timmermans

18 maart t/m 8 mei 2022
dagelijks, dag en nacht, toegang vrij

‘Metropolitan Museum | Tilburg’
Stedekestraat 15, 5041DM Tilburg

telefoon: 013 5358041 / 06 20325030

email: post@metropolitanmuseum.nl
website: www.metropolitanmuseum.nl

uitnodiging